Haaruitval-online.nl bevat alle informatie over haar, haaruitval, haargroei, kaalheid en oplossingen tegen bijvoorbeeld kaalheid

Diffuus haarverlies

Dit is een vorm van haarverlies die niet op %eacute;én plek optreedt, maar over de hele hoofdhuid. Het leidt bijna nooit tot een volledige kaalheid. De levenscyclus van het haar wordt voortijdig beëindigd en de telogene fase(afbraakfase) wordt sneller bereikt.

Oorzaken van Diffuus haarverlies

De oorzaak van deze aandoening kan teveel stress zijn en allerlei fysieke en psychische aandoeningen, zoals hoge koorts, bloedarmoede, een operatie, infecties, een ongeval, overmatig alcohol gebruik en emotionele problemen. Bloedverdunners en bloeddruk verlagers kunnen ook tot diffuus haarverlies leiden. Het haarverlies na de zwangerschap is ook een vorm van telogeen haaruitval. Doordat 95% van het haar zich tijdens de zwangerschap in de groeifase bevindt, wordt het haaruitval aanzienlijk minder. Na de bevalling gaan de follikels over naar de telogene fase onder invloed van het oestrogeengehalte, wat 3 tot 4 maanden later tot haarverlies leidt.

Behandeling bij diffuus haarverlies

Er bestaat geen methode om diffuus haarverlies te behandelen. Meestal begint de haargroei weer na 6 tot 12 maanden. Na enkele tijd zal het haarverlies stoppen en kan het hoofdhaar zich herstellen. Er kunnen in deze periode van een aantal maanden voedingssupplementen met cystine en methionine worden gebruikt, die steun geven aan de haren.

Terug naar de haaruitval oorzaken pagina

Hair Fusion geeft weer glans aan het haar