Haaruitval-online.nl bevat alle informatie over haar, haaruitval, haargroei, kaalheid en oplossingen tegen bijvoorbeeld kaalheid

Het knippen van haar

img/knippen.jpg

Het is makkelijk als u het haar van een vriend of vriendin kan knippen. Hier volgen enkele tips om het knippen onder de knie te krijgen.

Deze materialen heeft u nodig

U dient te beschikken over een spiegel die groot genoeg is voor u en de persoon die u knipt zodat de persoon mee kan kijken wat voor kapsel hij of zij krijgt.. Deze spiegel zal u helpen om te controleren of het haar aan beide kanten gelijk wordt geknipt. Vervolgens heeft u een kam en een paar scherpe scharen nodig. U heeft ook een plantenspuit nodig met wat water, om het haar een beetje vochtig te maken tijdens het knippen.

Bereid het haar voor

Voor u begint met knippen haalt u eerst een kam door het haar, zodat er geen klitten meer in zitten.. Wees er zeker van dat u het haar in de natuurlijke haarval kamt. Zorg er ook voor dat er geen knopen in het haar zitten voordat u begint met knippen. Na grondige kammen, sprayt u het haar een beetje vochtig met water. Licht vochtig haar is makkelijker te knippen, ook als er gespleten haarpunten zijn of als het haar krult of droog is.

Verdeel het haar in vlakken

Verdeel het haar in horizontale vlakken. Als het haar erg lang is, kunt u beter gebruik maken van clips voor elk vlak, om het haar uit de weg te houden terwijl u zich concentreert op het deel van de nek. U houdt zich met elk deel afzonderlijk bezig.

Werk van onder naar boven

Begin met een horizontale lijn eerst bij de onderkant van de nek. Haal er nogmaals even een kam doorheen. Zet de kam in het haar en trek hem naar beneden totdat u ongeveer 1 / 8 deel vanaf het einde van het haar bent. Pak de schaar en knip dit 1 / 8 stukje van het haar eraf. Laat het haar weer los. U zult merken dat het stuk dat u heeft geknipt korter is dan de rest van dat vlak. Dit stukje haar kunt u als uitgangspunt houden. Nu knipt u de rest ook net zo lang als dat eerste deel

Herhaal het proces

Werk steeds een gebied af naar boven toe. Zorg wel dat u steeds een gelijk gebied pakt. Ga er nog een keer met de kam doorheen om te zorgen dat u niets bent vergeten. Wanneer u alles heeft geknipt maakt u alle clips los en laat het haar hangen en kijkt u nogmaals na of u alles heeft geknipt.

Kortere modellen knippen

Om verder te gaan dan het basisdeel van het knipen, is het belangrijk om steeds maar kleine stukjes van het haar af te knippen en niet in een keer een groot stuk. Als u steeds kleine stukjes, ongeveer 1 / 8 deel eraf knipt, is het gemakkelijker het haar gelijk te knippen. Als u steeds grote stukken eraf knipt word het moeilijk alles gelijk te knippen en u kunt er dan teveel af halen. Neem alle tijd om te knippen, probeer niet haastig te werk te gaan. Zorgvuldigheid ziet u terug in het eindresultaat.

Verliest u haar en haarkleur? Klik hier

Heeft u dun en futloos haar?