Haaruitval-online.nl bevat alle informatie over haar, haaruitval, haargroei, kaalheid en oplossingen tegen bijvoorbeeld kaalheid

Haar

img/haarschets.jpg

Een volle bos haar staat in onze samenleving als een kenteken van geluk, gezondheid en succes. Overmatig haarverlies kan dan ook een probleem gaan vormen, doordat het door veel mensen niet geaccepteerd wordt en er onzekerheid ontstaat over het uiterlijk. De oorzaken van haaruitval verschillen per persoon, net als de oplossingen van dit probleem. Op deze website kunt u veel informatie vinden over het haar, haarverlies/kaalheid, en de behandelingen daarvan. Zo kunt u bepalen welke behandeling het beste bij u past.

Hoe ontstaat het haar?

Haar ontwikkelt zich en groeit in de haarfollikel(haarzakje). Op de hoofdhuid bevinden zich veel follikels, die zich in verschillende fases bevinden en zorgen dat het haar continu groeit. Alle haarfollikels hebben een groeikern. De groeikern van de haarfollikel wordt huidpapil genoemd. Zo'n huidpapil neemt de voedingsstoffen op en maakt continu cellen aan, die uit de huid worden geduwd. Door deze biologische procedure groeit het haar. Haar is weefsel dat langzaam groeit, uitvalt en daarna opnieuw groeit.

Waaruit bestaat het haar?

Elk haar bestaat uit twee delen: de haarfollikel zit in de huid en is de kern waaruit de haar groeit, deze kern lijkt op een klein soort schaaltje, die in de vetlaag van de schedel ligt. De haarschacht is het zichtbare deel van het haar en bestaat uit de dode cellen die worden omgezet in keratine en ander bindend materiaal en een kleine hoeveelheid water.

Samenstelling van het haar:

  • 80% proteïne(eiwitten)
  • 10-15% water
  • 5-10% pigmenten, mineralen en lipiden(vetten)

De kleur van het haar ontstaat doordat de kleine keratine vezel samensmelten en langere en stabielere vezels vormen in de buitenste laag van de huid. Daar worden de natuurlijke haarkleur pigmenten ook opgeslagen. De glans van het haar ontstaat doordat de keratine lagen elkaar overlappen in de buitenste laag van het haar.

Sterk en dik haar!