Haaruitval-online.nl bevat alle informatie over haar, haaruitval, haargroei, kaalheid en oplossingen tegen bijvoorbeeld kaalheid

Haarverlies door bepaalde stoffen

Suikers

Een verhoogde bloedsuikerspiegel speelt ook een rol bij het haarverlies. Een verhoogde bloedsuikerspiegel wordt veroorzaakt door suiker en geraffineerde koolhydraten.

Alcohol

Prolactine is een hormoon dat de adrenaline in het lichaam verhoogd. Door de alcohol neemt de productie van prolactine toe. Dit kan leiden tot haarverlies.

img/haarverliezen.jpg

Cafeïne

Cafeïne in het lichaam kan stress veroorzaken net zoals sommige andere stoffen. Cafeïne zorgt ervoor dat de adrenaline activiteit in het lichaam hoger wordt en dat heeft een negatieve werking op het groeihormoon van het haar. Ook theobromine en theophyline hebben dezelfde invloed, deze stoffen zitten in cafeïnevrij koffie.

Roken

Rook beschadigt de bloedvaten, de huidpapiel en het DNA van de haarfollikel. Het is slecht voor de huid en leid tot een snelle huidveroudering. Al deze factoren kunnen kaalheid als gevolg hebben. De haargroeicyclus wordt ook door het roken verstoord. Dat gebeurt ook bij een tekort aan oestrogeen.

Hair Fusion geeft weer glans aan het haar