Haaruitval-online.nl bevat alle informatie over haar, haaruitval, haargroei, kaalheid en oplossingen tegen bijvoorbeeld kaalheid

Haar wassen

img/haarwassen.gif

Er bestaan wel honderd verschillende soorten shampoos, welke neem je? Zoek een shampoo die bij jou haar past, houdt daarbij rekening met de structuur en de conditie van je haar. Je kunt het beste een shampoo gebruiken met een uitgebalanceerde pH-waarde of met een milde samenstelling, dat is het veiligst voor de haar. Kies een shampoo die je haar niet van je belangrijke vetten ontdoet. Je moet je haar ook niet te vaak wassen, met name door gebruik van agressieve shampoos zorgen de vetklieren op je hoofdhuid voor een overproductie ter compensatie van het verlies aan natuurlijke vetten. Dit is de grootste oorzaak van vet haar.

Shampoo die teveel schuimt is vaak ook niet goed; vaak bevatten deze shampoos een hoge concentratie goedkope reiningingsmiddelen, die het haar beroven van zijn natuurlijke vetten. Door je hoofdhuid tijdens het wassen boven het bad of boven de wastafel te buigen bevorder je de doorbloeding van de hoofdhuid. Het heeft geen zin om je haar in badwater te wassen, vuil water kan je haar nooit schoon maken.

Hoe moet je het haar op de juiste manier wassen

  1. Was je haar niet met heet water, daar drogen je haar en vooral je haarpunten van uit.
  2. Maak je haar eerst door en door nat voor je de shampoo erover verdeelt. De shampoos van vandaag zijn heel effectief, dus kan je er matig mee omspringen. Bovendien maakt teveel shampoo het haar niet schoner.
  3. Wrijf de shampoo een beetje schuimend tussen je handen zodat hij makkelijker te verdelen is.
  4. Breng de shampoo aan rondom je hoofd en masseer de hoofdhuid zachtjes. Zo voorkom je activering van de talgklieren. Het haar rond je gezicht en in je nek is vaak het meest aan een wasbeurt toe, dus was deze plaatsen goed.
  5. Heb je lang haar? Vouw het dan niet dubbel tegen je achterhoofd om ook eens stevig over de punten te wrijven! Je haarpunten zijn vaak poreus en niet bestand tegen deze hardhandige aanpak…
  6. Het uitspoelen duurt - als het goed is - langer dan het wassen zelf. Gebruik veel lauw water bij het spoelen. Als er shampoo resten in je haar achterblijven, is het zwaarder en dus lastiger in model te brengen. Bovendien wordt het dan sneller vuil omdat stofdeeltjes makkelijker in je haar blijven kleven.

Blijvend mooi en gezond haar? Klik hier

Meer volume, meer glans