Haaruitval-online.nl bevat alle informatie over haar, haaruitval, haargroei, kaalheid en oplossingen tegen bijvoorbeeld kaalheid

De juiste manier om te scheren

img/scheren.jpg

Goed leren scheren dat is iets dat elke man moet leren. Hier volgen enkele tips om je iedere keer goed te scheren.

Beginnen bij de basis van het scheren

Om uzelf te kunnen scheren heeft u een scheermesje nodig. Hoewel veel mannen kiezen voor het gebruik van een elektrisch scheerapparaat, dat alleen rond draait op het gezicht, zullen we ons richten op het gebruik van een scheermesje. U kunt een een-, twee-of drievoudig mesje gebruiken. Hoe meer mesjes u gebruikt hoe makkelijker het scheren gaat. Naast het scheermesje heeft u een spiegel, wat warm water en scheerschuim nodig. U kunt kiezen voor het gebruik van een bus scheerschuim of scheerzeep met een borstel. Doe een kleine hoeveelheid warm water in de wasbak. U gebruikt dat water tijdens het scheren.

Bereid je gezicht voor

Het scheren van de baard zal makkelijker gaan als de haren een beetje worden verzacht. Hier gebruikt u het warme water voor. Laat uw baard even een moment weken in het warme water. Als alternatief kunt u ervoor kiezen om uzelf te scheren als u onder de douche vandaan komt. Er is ook een truc; u houdt een momentje een washand met warm water op uw gezicht. Elk van deze trucs zal de baard verzachten en het scheren gemakkelijker maken. Vervolgens sopt u de baard in met een kleine hoeveelheid scheerschuim of zeepsop, dat zal goed werken voor de meeste mannen. Hoe grover de haren van de baard echter zijn hoe meer zeepsop of scheerschuim u moet gebruiken. Zorg ervoor dat het gebied dat u wilt scheren goed bedekt is met de sop of het schuim, dit verzacht het proces van het scheren. Bedek eerst de baard met sop, pas daarna de nek. Op dit punt bent u klaar om te beginnen met het scheren.

Beginnen met scheren

Pak uw scheerapparaat, laat de mesjes lichtjes over uw wangen glijden, dan uw bovenlip, en als laatste de kaaklijn. Gebruik altijd neerwaartse bewegingen, zo scheert u met het natuurlijke groei van uw haar mee. Scheer iedere keer gelijke banen zodat u niets vergeet. Wanneer u begint met het scheren van de bovenlip, kunt u het beste de lippen omhoog krullen tot boven de tanden, zodat de ruimte strak is. De haren op de bovenlip zijn vaak het dikste en het zwaarste van al de haren op het gezicht. Om de twee tot drie scheerbewegingen spoelt u het scheermesje af in het warme water, het schuim wordt verwijderd en de losse haartjes worden van het mesje verwijderd. Zet niet teveel druk op het mesje zodat u geen schade aan uw huid kan toebrengen, maar wel genoeg druk zodat de haartjes tot aan de huid worden verwijderd

Het scheren van de kin en de nek

Voor het scheren van de kin maakt u opwaartse scheerbewegingen, zo wordt de huid glad. Wanneer u de bakkebaarden gaat scheren blijft u de opwaartse lange bewegingen maken. Check in de spiegel of u niets bent vergeten. Haal daar anders nogmaals het scheermesje overheen. Als u tevreden bent, spoelt u al het resterende scheerschuim of zeepsop eraf.

Wat te doen na het scheren

Was uw gezicht en uw hals schoon met water en zeep. Dit zal de losse haartjes verwijderen die eventueel nog gedeeltelijk vastzitten aan de huid. Droog uw gezicht af door te deppen met een schone handdoek. Als laatste smeert u na het scheren aftershave op uw gezicht en hals. U heeft nu weer een mooie, gladde huid.

Iets weten over haaruitval? Klik hier

Sterk en dik haar!