Haaruitval-online.nl bevat alle informatie over haar, haaruitval, haargroei, kaalheid en oplossingen tegen bijvoorbeeld kaalheid

Haaruitval bij vrouwen

img/vrouw.jpg

Haarverlies word vaak als een mannelijke aandoening gezien, maar veel vrouwen hebben ook last van haaruitval. Dat beïnvloed natuurlijk wel het zelfvertrouwen van de vrouw, maar er zijn tegenwoordig veel middeltjes op de markt die bij dit probleem kunnen helpen. In dit geval doet men er goed aan een endocrinologisch onderzoek te laten uitvoeren zodat de reden van het haarverlies achterhaald kan worden. Over het algemeen is deze vorm van haarverlies maar tijdelijk.

Oorzaken tijdelijk haarverlies

Onder invloed van het mannelijke geslachtshormoon testosteron wordt zowel bij mannen als bij vrouwen direct na de pubertijd het haar dunner. In het begin dunnen alleen de haren aan de haargrens op het voorhoofd uit en worden de bekende 'inhammen' zichtbaar. Verdere haaruitval wordt bij mannen vooral door zijn erfelijke aanleg bepaald, maar ook hormonale invloeden en ziekten spelen een rol.

Voor vrouwen spelen aanleg en leeftijd een kleinere rol en zijn hormonale veranderingen als zwangerschap en overgang de belangrijkste oorzaken. De haaruitval die onder invloed van hormonen plaatsvindt heet androgenetische alopecie. Een overmatige androgeenproductie van testosteron zorgt ervoor dat dit hormoon blijft circuleren. Uiteindelijk is het de overgevoeligheid van de haarzakjes voor dit circulerende hormoon dat zorgt voor de haaruitval. Vaak wordt stress ook als oorzaak gezien. Bij een periode met stress bespaart het lichaam energie om vitale activiteiten goed te laten werken. Soms kan het haar helemaal stoppen met groeien. Bij stress wordt niet alleen emotionele, maar ook fysieke stress gezien bijv. een operatie of ziekte. Deze vorm van haarverlies kan ook ook ontstaan door een dieet, doordat er niet genoeg voedingsstoffen in het lichaam aanwezig zijn of door vitamines tekort. Het is dus verstandig om gevarieerd te eten bij een dieet, om de nodige vitaminen en voedingsstoffen binnen te krijgen. Tijdens de zwangerschap of overgang treden er vaak hormoonwisselingen op, wat ook kan leiden tot haaruitval. De oorzaak kan vastgesteld worden door middel van een bloedonderzoek.

Behandeling van tijdelijk haarverlies

Hair Fusion geeft weer glans aan het haar