Haaruitval-online.nl bevat alle informatie over haar, haaruitval, haargroei, kaalheid en oplossingen tegen bijvoorbeeld kaalheid

Het perfecte haar en kapsel

img/borstelen.jpg

Wat moet je doen of laten als je met het perfecte kapsel voor de dag wilt komen? Hieronder alles wat je wilt weten over het verzorgen van je haar.

Basistips voor haarverzorging!

Je hoort wel eens spreken over gezond haar en niet verzorgd haar maar in feite is haar een dode materie. Wat betekent dit? Wel, je haar zelf kan niet echt ongezond zijn maar wel de haarzakjes waar het haar uit groeit. Ook belangrijk is of er al-dan-niet stoffen aanwezig zijn op het haar die een ongezond effect geven zoals:

  • Vet
  • Uitdroging door centrale verwarming of airco
  • Stoffen die in de luch hangen zoals uitlaatgassen, stofdeeltjes, pluisjes

Voor een goede en normale groei van het haar dien je gewoon genoeg vitaminen (vooral zink en biotine) te nemen. Even willen wij ook vermelden dat het regelmatig knippen van het haar niet bijdraagt tot een vluggere groei van het haar. Een vluggere haargroei is vooral merkbaar bij baard en snor van mannen en dit komt door toedoen van enkele mannelijke hormonen. Ook mag je aannemen dat elke extra bewerking van je haar zoals kammen, verven, het dragen van klemmende petjes, haarstrikjes of hoeden je haar extra beschadigd!

Last van gespleten haarpunten?

Je kan last hebben van geslepen haarpunten, dat komt door het uitdrogen van je haar, maar ook door het schuren van je haar tegen andere materialen of tegen je schouders. Als je last hebt van gespleten haarpunten kan je het beste zo snel mogelijk je haar knippen, anders kunnen de punten van je haar verder gaan splitten. Meestal komen gesleten haarpunten voor bij mensen die hun haar willen laten groeien en het al maanden niet hebben geknipt. Het is echt aan te raden dat je, als je je haar wenst te laten groeien, af en toe je haar te knippen, al is het maar om de puntjes een beetje bij te knippen.

Last van vettig haar?

Vettig haar komt door een overproductie van de talgklieren. Dit is het gevolg van je voeding maar kan ook erfelijk zijn. Mocht het echt storend werken dan kan je het best eens een bezoek aan een dermatoloog brengen. Anderzijds kan je opteren om je haar iets regelmatiger te wassen met een daarvoor geschikte shampoo.

Last van roos?

Roos is het afschilferen van de hoofdhuid. Om dit op te lossen kan je speciale anti-roos shampoos kopen. Mocht je roos niet overgaan kan je het best even je huisarts of een dermatoloog raadplegen.

Welk kapsel bij welk haar?

Bij de keuze van een goed kapsel is het niet enkel belangrijk dat dit kapsel bij je persoonlijkheid past maar ook dat je haar dit toelaat. Als je een kapsel neemt wat goed in de natuur van je haar ligt zal je veel minder moeite moeten doen om je kapsel te onderhouden en zodoende ook je haar minder moeten belasten zodat deze veel beter in conditie blijft. Neem voor het perfecte kapsel dus de nodige tijd als je bij je kapper zit. Vraag ook steeds zijn of haar raad. Zij kunnen je haar zien en voelen en door hun ervaring kunnen zij perfect inschatten welke weg ze zullen nemen. Al is hier ook de regel: probeer verschillende kapsels uit en let steeds op de reacties die je krijgt van je omgeving als je naar de kapper bent geweest.

Blijvend mooi en gezond haar? Klik hier

Hair Fusion geeft weer glans aan het haar