Haaruitval-online.nl bevat alle informatie over haar, haaruitval, haargroei, kaalheid en oplossingen tegen bijvoorbeeld kaalheid

Hoe knipt u uw eigen haar?

img/hoeknippen.jpg

Uw eigen haar knippen is lastiger dan het knippen van iemand anders zijn haar. Als u een paar basis regels kent kunt u al een heel eind komen.

Aan de slag

Het eerste wat u zal moeten doen is het verzamelen van de basisprincipes voor het knippen van het haar. Een borstel, kam, twee spiegels en 2 goede knipscharen zijn de belangrijkste benodigdheden. Als u een uitdunmesje hebt, zorg er dan voor dat u het juiste mesje heeft. Om uzelf te helpen, moet u ook een liniaal tot uw beschikking hebben. Een eenvoudige houten of een kunststof model werkt prima. Houdt ook een plantenspuit met water bij de hand.. Haar is veel makkelijker te knippen als het vochtig is. Voordat u begint te knippen, maak u het haar vochtig en gebruikt u de kam om alle klitten uit het haar te halen. Met behulp van de liniaal weet u hoeveel u eraf gaat knippen aan alle kanten. Haal vervolgens telkens een even groot stuk van uw haar af en meet het aldoor weer op.

Begin met knippen

Verdeel het haar weer in vlakken, gerangschikt in horizontale lagen. Indien nodig, maak het haar vast dat u nu nog niet gaat knippen. Met behulp van de liniaal meet u het af, en dan ongeveer een achtste van een duim van het haar af knippen. U begint bij uw voorhoofd. Het doel is te zorgen dat alle haren in dat gebied even lang zijn als u klaar bent. U kunt er altijd later nog een stukje vanaf knippen, als u denkt dat het nog niet kort genoeg is. Herhaal dit proces totdat u elk vlak tot de kruin van uw hoofd heeft gehad.

De achterkant van het hoofd knippen

Onthoud hoe een achtste van een duim voelt en hou dat die afstand tussen uw vingers en knip er zoveel af aan de achterkant van uw hoofd. Verdeel de achterkant van het hoofd in horizontale vlakken en doe het hetzelfde als u met de voorkant deed. Gebruik de tweede spiegel om te kijken of het goed gaat. Neem de tijd, anders zou het niet recht kunnen gaan. Net als de voorzijde, moet je ervoor zorgen dat de lengte van elke laag gelijk is.

Methodes voor kortere kapsels

Met behulp van clips in het haar is het mogelijk om uw haar te knippen. Zet de clip op het punt waar u het wilt knippen en kam dan het haar naar voren. Begin met de achterkant op uw haargrens, verplaats de clips en maak gelijke stroken. In korte tijd heeft u een een mooi kort kapsel. Voor het uiteindelijke resultaat gebruik u wat scheerschuim of gel en een scheerapparaat om de achterkant en eventueel de zijkant iets bij te werken. Zorg dat u een schoon scheermes heeft en niet hetgene dat u gebruikt voor uw gezicht. Pak gelijke vlakken, en gebruik twee spiegels om ervoor te zorgen dat u alles goed kunt zien. Stop af en toe en kijk goed in de spiegels of u geen gebieden bent vergeten te knippen. Als u klaar bent met scheren, zorg ervoor dat u uw hoofd wast met warm water en zeep, waardoor losse haartjes worden verwijderd.

Blijvend mooi en gezond haar? Klik hier

Voor voller haar!